Luovaa pelaamista ergonomisesti

Voit päästää luovuutesi valloilleen myös pelaamalla tietokoneella. Varsinaisesta taiteesta tuskin voidaan puhua, kun teet hahmosuunnittelua tai rakennat maailmoja Minecraftissa, mutta luot kuitenkin jotain itse.

Muista kuitenkin laittaa peliympäristösi kuntoon ennen kuin intoudut pelaamaan tuntikausia. Ergonomian miettiminen kannattaa aloittaa jo paljon ennen kuin kroppa alkaa antaa ensimmäisiä hälytyksiään. Väärässä asennossa voi tulla vietettyä epähuomiossa pitkiäkin aikoja, kun uppoutuu peliin.

Useat pelaajilla esiintyvät vaivat vastaavat ongelmia, joita toimistotyöläiset saavat. Niinpä näitä haittoja ehkäistäänkin usein ihan samoilla työkaluilla.

Jotkut saattavat investoida jopa sähköpöytään, joka onkin ergonomian kannalta erinomainen ratkaisu. Myös paljon edullisemmilla ja paremmin kotiympäristöön sopivilla tuotteilla pääsee kuitenkin pitkälle. Näytön korottaminen voi olla hyvä ratkaisu, jos niskasi asento ei ole ihanteellinen. Jo pelkkä ergonomiaa parantava hiirimatto voi saada aikaan dramaattisen muutoksen, jos pelaat hiirellä ohjailtavia pelejä.

Pelaamiseen vakavasti suhtautuvat saattavat käyttää kahta näyttöä, jolloin toisella voi pitää auki videon striimaukseen käytettäviä ohjelmistoja. Kahden näytön taktiikka voi olla myös ergonominen valinta, kunhan pidät huolta oikeasta peliasennosta.

Kun etsit apuvälineitä parantamaan peliasentoasi, voit löytää jotain internetistä.

Luovuutesi ei häiriinny, kun muistat myös tauottaa pelaamistasi. Tee taukojumppaa, käytä tasapainolautaa tai käy vaikka kävelyllä luonnossa tai kaupungilla. Elämä on usein tasapainoilua, ja tasapainon säilytät, kun et vietä koko päivää näyttöjen ääressä!