Sanataide

Musiikkikoulut Suomessa

Tanssikoulut Suomessa

Tanssikouluihin pätee sama juttu kuin muihinkin taiteenaloihin Suomessa: niitä on tarjolla ympäri Suomen, ikään katsomatta. Jos pienenä lapset totuttelevat liikuntaan ja tansseihin, ja yhä pienemmille on tarjolla vaikka millaista bailatino-ryhmää. Lähes jokaisen kunnan ja kaupungin alueelta löytyy kerran viikossa kokoontuvia ns. kansalaisopistojen ryhmiä, jossa tanssia voi harrastaa kerran viikossa opettajan johdolla. Näiden lisäksi löytyy suurimmilta paikkakunnilta muitakin harrasteryhmiä, joissa voi tunteja olla yhdestä useampaan. Tanssilajeina löytyy niin tanhua kuin muitakin kansan- ja seuratansseja, sekä ulkomailta rantautuneita salsa- ym. ryhmiä. Monille ensimmäinen (ja ehkä viimeinen) kosketus tanssikouluihin on paritanssikurssi, kun pitää häitä varten edes valssi saada plakkariin.

Monilla tanssikouluilla on käytössä jäsen-järjestelmä, eli pitää liittyä jäseneksi voidakseen käydä tanssitunneilla. Jotkin tanssikoulut pitävät myös tunteja niin, ettei jäsenyyttä ole pakko ostaa, vaan esim. vuorotöiden takia tunneilla voi käydä silloin kun itselle parhaiten sopii.

Jos ja kun innostusta riittää, ja omasta tanssikoulusta riippuen, voi päästä mukaan myös suurempiin tanssiesityksiin mukaan. Step Up-tanssikoulun ryhmät ovat monista esityksistä tuttuja, ja heidän tuntinsa ovat joustavia työläisten kannalta, sillä tarjolla on montaa eri lippuvaihtoehtoa kuukausimaksullisesta kertalippuun. Tanssikoulu Studio High Heelsin opettajat ovat puolestaan tuttuja myöskin monista tv-ohjelmista kuten Tanssii Tähtien kanssa ja Putous.

Tanssia voi myös opiskella muiden opintojen eli lukion sivussa Hatanpään musiikkiteatterin linjalla Tampereella, jos kiinnostaa sekä musiikki että tanssiminen tulevaisuuden urana.